• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Трихомонијаза (инфекција со Trichomonas vaginalis) Печати

Трихомонијаза е генитална инфекција, која обично се пренесува преку полов однос, најчесто е инфицирана вагината, но исто така може да се инфицира и мочниот канал (уретра) кај двата пола и простатата кај мажите.

Трихомонијаза е најчеста причина за вагинална инфекција.

Доколку е инфицирана уретрата, се јавува печење при мочањето.

Повеќе...
 
Прашања и одговори за Херпес симплекс вирусната (ХСВ) инфекција Печати
  1. Што е херпес?
  2. На кои места може да се јави херпес?
  3. Колку типови на ХСВ има?
  4. Што е Herpes simplex тип 1?
  5. Што е Herpes simplex тип 2?
Повеќе...
 
Превенција на гениталниот херпес Печати

Кондомот не штити целосно од херпес и за да дојде до заразување со ХСВ вирусот не е неопходна пенетрација. Вирусот може да се пренесе и за време на предиграта со партнерот, бидејќи постои близок контакт на кожа со кожа, или да се пренесе во тек на орален секс.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 Следно > Крај >>

Најчитани написи