• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Вистини и Заблуди за хепатитот Ц Печати

Заблуда:
Ако е хепатитот Ц навистина штетен за моето здравје, би почувствувал/а симптоми.

Вистина:
Симптомите на хепатитот Ц се многу благи или воопшто ги нема кај околу 80% од луѓето кои го имаат. И покрај тоа што нема симптоми, може да постои оштетување на црниот дроб.

Повеќе...
 
Дознајте се за хепатитот Ц познат и под името „тивка епидемија“ Печати

Хепатитот Ц уште е познат и под името „тивка епидемија“. Милиони луѓе ја имаат оваа болест, но многу од нив не се ни свесни за тоа, бидејќи немаат никакви симптоми и знаци на болеста дури и со децении по инфицирањето со вирусот на хепатитот Ц.

Како пример само, според истражувањата на Американскиот Национален Институт за Здравје, околу 1.8% од американската популација (или околу 3.9 милиони Американци) се заразени со вирусот на хепатитот Ц.

Повеќе...
 
Дознајте се за Хепатитот Б (воспаление на црниот дроб) Печати

Вирусите на хепатит А, хепатит Б и хепатит Ц се различни вируси, кои се пренесуваат по различни патишта. Луѓето може да се вакцинираат против вирусот на хепатитот А и хепатитот Б, но не постои вакцина за хепатит Ц. Можно е едно лице да има повеќе од еден хепатит вирус вo исто време.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 Следно > Крај >>

Најчитани написи