• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Ароматерапија при третман на канцер

Ароматерапија

Со вдишувањето на ароматичните масла може да се ублажи стравот, загриженоста, напнатоста, стресот, болката, да се подобри памтењето и концентрацијата...
Yoga

Јога - равнотежа на духот и телото

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав...
Црвената детелина ги ублажува симптомите на менопаузата!

Црвената детелина (Trifolium pratense) е билка која потекнува од Европа, но и од делови на северозападна Африка и западна Азија. Најчесто се користи цветот на црвената детелина.

Повеќе...
 
Менопауза: Екстрактот од сладунецот ги ублажува топлотните бранови!

За овој природен лек посебно се залагаат поборниците на источњачката медицина.

Повеќе...
 
Антигравитациона јога – хит во САД и Велика Британија

Christopher Harrison, со цел да го зголеми општото физичко и ментално здравје, дизајнирал фитнес режим т.н. Антигравитациона јога (AntiGravity Yoga). Тој вели дека овој нов стил на јога ви го подобрува здравјето додека се забавувате. Таа е предизвикувачка, забавна и ефективна.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>