• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Ароматерапија при третман на канцер

Ароматерапија

Со вдишувањето на ароматичните масла може да се ублажи стравот, загриженоста, напнатоста, стресот, болката, да се подобри памтењето и концентрацијата...
Yoga

Јога - равнотежа на духот и телото

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав...
Лаванда - природна билка против несоница и стрес

Лаванда (Lavandulae aetheroleum) - Дали сте знаеле дека само 5 минути вдишување на етерично масло од лаванда, може да го намали за 24 % кортизолот, хормонот кој предизвикува стрес. Ова е одлична вест бидејќи кортикозолот предизвикува зголемување на крвниот притисок и намалување на имунитетот.

Повеќе...
 
Лековитоста на шипката

Шипката е вид на роза која е широко распространета низ целиот свет. Уште се нарекува и „кучешка роза“ што е директен превод од научното латинското име (Rosa Canina).

Повеќе...
 
Бикрам јога

Бикрам јогата ја подобрува мускулната снага, го намалува стресот, детоксицира, ја регулира телесната тежина и ја подобрува психичката состојба. Со редовното вежбање се подобрува капацитетот на белите дробови, се зајакнуваат и исправуваат коските, а зглобовите стануваат поеластични.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>