• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Ароматерапија при третман на канцер

Ароматерапија

Со вдишувањето на ароматичните масла може да се ублажи стравот, загриженоста, напнатоста, стресот, болката, да се подобри памтењето и концентрацијата...
Yoga

Јога - равнотежа на духот и телото

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав...
Дознајте зошто хељдата е прогласена за „суперхрана“

Хељда (Fagopyrum esculentum) е многу здрава намирница, која кај нас ретко се користи во секојдневната исхрана. Иако спаѓа во помалку заборавените намирници, хељдата некогаш, покрај компирот, била основна храна на селаните. Таа е многу едноставна за одгледување, бидејќи успева на сирмашна, изразито песоклива и влажна земја.

Повеќе...
 
Пчелин полен

Автор: Др. Дарко Стојановски

Пчелиниот полен е меѓу најстарите познати додатоци во исхраната. Неговата употреба како средство за подмладување и лек датираат од времето на Египќаните и древните Кинези. Бил нарекуван со многу имиња, од „фонтана на младоста“ до „амброзија на боговите“.

Повеќе...
 
Saw Palmetto - Назабена палма

Автор: Др.Дарко Стојановски

Екстрактот од назабена палма (Seronoa repens) се деривира од виолетовите бобинки на овој вид на назабена палма која расте во крајбрежниот регион на Јужна Америка и Калифорнија. Индијанските народи кои живееле на овој континент го користеле плодот од назабената палма за третирање на различни проблеми со уринарниот, гениталниот, респираторниот и репродуктивниот систем.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>