• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Ароматерапија при третман на канцер

Ароматерапија

Со вдишувањето на ароматичните масла може да се ублажи стравот, загриженоста, напнатоста, стресот, болката, да се подобри памтењето и концентрацијата...
Yoga

Јога - равнотежа на духот и телото

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав...
Catuaba Bark - Кора од Катуаба

Автор: Др.Дарко Стојановски

Катуаба (Erythroxylum catuaba) е вид на ниско грмушесто дрво со жолти и портокалови цветови кое расте во шумите на северен Бразил. Извонредните афродизијачки и енергетски својства на ова растение први ги откриле Тупи индијанците кои ја џвакале кората од катуаба за да имаат повеќе енергија за време на нивниот лов низ Амазонските шуми.

Повеќе...
 
Japanese Ashitaba - Јапонска Ашитаба

Автор: Др.Дарко Стојановски

Ашитаба (Angelica Keiskei Koidymi) е азиска билка за која најстарите записи кои сведочат за употребата на оваа чудесна билка датираат уште од пред 2000 години.

Повеќе...
 
Зелена алга - Хлорела, ризница на здрави и неопходни систојки за здравје

Хлорела е вид на едноклеточна зелена алга. Таа е главна состојка на фитопланктонот, кој претставува многу мали слободно лебдечки водни растенија пронајдени во планктонот.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>