• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Ароматерапија при третман на канцер

Ароматерапија

Со вдишувањето на ароматичните масла може да се ублажи стравот, загриженоста, напнатоста, стресот, болката, да се подобри памтењето и концентрацијата...
Yoga

Јога - равнотежа на духот и телото

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав...
Природни рецепти од бреза

Чај против водена болест, чај против ревматизам и гихт, пролетно чистење на организмот...

Повеќе...
 
Матичњак – природен лек за разни психички пореметувања

Матичњакот е една од ретките билки која е истовремено и лековита и мирисна, украсна, зачинска, ароматична, медоносна и индустриска. Се одгледува во култура како лековита и ароматична билка, а во парковите како украсна билка.

Повеќе...
 
Чај од мајчина душица - ефикасен при настинка и воспаление на дишните патишта

Мајчина душица (thymus serpyllum) е многугодишно растение со виолетово-црвени цветови. Цвета во јуни и во јули, а понекогаш и до септември. Се користат расцветаните делови, кои треба да се отсечат без да се оштетува долниот здрвенет дел на билката. На мајчината душица и треба многу сонце и топлина и затоа се среќава на суви каменести места и планински пасишта, каде што има топла почва.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>