• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Ароматерапија при третман на канцер

Ароматерапија

Со вдишувањето на ароматичните масла може да се ублажи стравот, загриженоста, напнатоста, стресот, болката, да се подобри памтењето и концентрацијата...
Yoga

Јога - равнотежа на духот и телото

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав...
Инхалација на етерични масла

Инхалациите се добар начин на примена на етеричните масла за сите болести, но не се препорачуваат кај пациенти со астма или со други болести кои се поврзани со тешкотии во дишењето.

Повеќе...
 
Етерични масла групирани според основните терапевтски својства

Мирисните екстракти од растенијата (етеричните масла) низ векови, па и денес, се користат за лековити цели. Така, додека лавандата релаксира и смирува, еукалиптусот го бистри умот и дава енергија.

Повеќе...
 
Јогата и вежбите за истегнување подеднакво ефикасно ја намалуваат хроничната болка во грбот

Резултатите од најновото истражување покажале дека редовното практикување на јога и вежби за истегнување подеднакво ефикасно ја ублажуваат хроничната болка во долниот дел на грбот и ја подобрувааат функцијата на 'рбетот.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>