• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Светски вести

Светски вести од областа на медицината

Вести и информации од светот, поврзани со новини во областа на ракот, негово изучување, третирање...
Електронски весник

Електронски весник

Ако сакате да бидете во тек, со сето она што се случува на нашиот портал, пријавете се за да го добивате нашиот електронски весник...
Mayo Clinic: Расте бројот на млади девојки заболени од меланом!

Резултатите од новото истражување покажале дека во последните 40 години драматично се зголемил бројот на млади девојки заболени од меланом.

Повеќе...
 
Лекот метформин штити од рак на црн дроб!

Лекот наменет за дијабетичарите има двојна корист.

Повеќе...
 
Складираните масти го прават туморот поагресивен!

Мастите во клетките на туморот го стимулираат неговиот раст и развој.

Повеќе...
 
Агрумите го намалуваат ризикот од мозочен удар!

Резултатите од најновото американско истражување покажале дека антиоксидансите наречени флавоноиди, кои ги има во агрумите (лимон, лимета, портокал, мандарина, грејпфрут), го намалуваат ризикот од настанување на крвни тромби, кои можат да доведат до мозочен удар.

Повеќе...
 
Април 2012 – Месец за подигање на свеста за ракот на хранопроводникот

Април е месец посветен на подигање на свеста за ракот на хранопроводникот. Во текот на овој месец во многу земји ширум светот се говори за овој вид на рак и за начините на превенцијата и раното откривање.

Повеќе...
 
ИСТРАЖУВАЊЕ: Никотинот од цигарите, на молекуларно ниво, може да допринесе за развој на рак на дојка

Никотинот од цигарите може непосредно да допринесе за развојот на ракот на дојката, на молекуларно ниво, тврдат научниците.

Повеќе...
 
1-7 Април 2012 - Национална недела на РАК НА ТЕСТИС

Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ се вклучува во Националната недела за подигање на свеста за ракот на тестисот. За прв пат Националната недела на Ракот на тестис е прогласена во 1997 година и од тогаш секоја година се одбележува во многу земји во светот. Кампањата се спроведува за да ја истакне важноста на самопрегледот и раното откривање на ракот на тестисот, кое спасува илјадници млади животи секоја година.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>