• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Светски вести

Светски вести од областа на медицината

Вести и информации од светот, поврзани со новини во областа на ракот, негово изучување, третирање...
Електронски весник

Електронски весник

Ако сакате да бидете во тек, со сето она што се случува на нашиот портал, пријавете се за да го добивате нашиот електронски весник...
Криоаблацијата го запира ракот на дојката.

Брзата криоаблација го запира ширењето на ракот кај заболените глувци.

Повеќе...
 
ACS – Аспиринот има потенцијална улога во намалувањето на ризикот од смрт од рак

Податоците од најновиот извештај на истражувачите од Американското здружение за рак (ACS) покажале дека аспиринот има потенцијална улога во намалувањето на ризикот од смрт од рак. Ова откритие претставува значаен чекор кон вклучувањето на аспиринот во клиничките упатства за превенцијата на ракот.

Повеќе...
 
Жените се повеќе подложни на инфекција со ХИВ вирусот

Оваа инфекција е една од главните причини за смртност на жените во репродуктивната возраст.

Повеќе...
 
Антибиотиците можат да предизвикаат дебелина кај децата!

Антибиотиците можат да ги уништат здравите бактерии во цревата, кои влијаат на апсорпцијата на хранливите материи.

Повеќе...
 
Пушењето во бременоста ја загрозува психата на бебето!

Колку повеќе цигари толку поголем ризик!

Повеќе...
 
OVA1- тестот покажал голема прецизност во идентификација на ракот на јајчникот

Дијагностичката компанија Vermillion Inc. изјавила дека нивниот тест за детекција на ракот на јајчникот во клиничкото истражување покажал добри резултати и голема прецизност во идентификацијата на пациентките со оваријални тумори.

Повеќе...
 
Магнезиумот помага во спречување на дијабетот!

Исхраната богата со магнезиум може да помогне во спречувањето на дијабетот, покажале резултатите од најновото истражување.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>