• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Светски вести

Светски вести од областа на медицината

Вести и информации од светот, поврзани со новини во областа на ракот, негово изучување, третирање...
Електронски весник

Електронски весник

Ако сакате да бидете во тек, со сето она што се случува на нашиот портал, пријавете се за да го добивате нашиот електронски весник...
Младите жени кои секојдневно консумираат алкохол имаат поголем ризик од рак на дојка

Секојдневното консумирње на алкохолни пијалоци го зголемува ризикот од рак на дојка кај младите жени.

Повеќе...
 
ХПВ вирусот предизвикува рак на белите дробови кај непушачите?

Покрај тоа што ХПВ вирусот е најчеста причина за ракот на грлото на матката, сега овој вирус се поврзува и со развојот на ракот на белите дробови кај непушачите.

Повеќе...
 
АПРИЛ - Интерактивни информативно едукативни предавања. Ве очекуваме!

Центарот за здрав живот САМОСВЕСТ и во месец АПРИЛ продолжува со одржување на интерактивни предавања од областа на медицината и здравјето. Предавањата се наменети за сите граѓани. Ова е одлична можност подобро да се информираме и едуцираме за одредени чести состојби и заболувања, со што ќе можеме да ги превенираме или контролираме.

Бидејќи во изминативе два месеци интересот за одредени предавања беше голем, тие ќе се одржат и во Април.

Повеќе...
 
Нови интересни предавања во месец март. Пријавете се!

САМОСВЕСТ продолжува и овој месец со своите интерактивни едукативни предавања од областа на медицината и здравиот живот.

Интересот за интерактивните предавања во месец февруари беше голем, со оглед на тоа што овој месец започнавме со нашите предавања. Се надеваме дека во наредниов месец ќе имаме уште поголема посетеност, бидејќи се поголем број на луѓе дознаваат за нашата активност и веќе се пријавуваат за учество.

Тимот на САМОСВЕСТ им се заблагодарува на сите досегашни учесници на интерактивните едукативни предавања за нивната активна соработка и дискусија.

Повеќе...
 
Истражувачите откриле - УВ-зраците од солариумите поопасни од сонцето

Истражувачите од „University of Dundee“ во Шкотска откриле дека ризикот од развој на рак на кожата поради сончање во солариуми е повеќе од двојно поголем во споредба со истото време поминато сончајќи се под медитеранското сонце сред бел ден.

Повеќе...
 
Истражувачите откриле - Постменопаузалите жени со дијабет имаат зголемен ризик од рак на дојка

Жените во постменопауза кои боледувааат од дијабет тип 2 имаат 27% поголем ризик од рак на дојка, изјавиле научниците.

Повеќе...
 
Напреднатата болест на непцата може да го зголеми ризикот од рак на глава и врат!

Здравствени ризици поврзани со хроничната пародонтопатијата (заболување на непцата) е многу поголема отколку што претходно се мислеше.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>