• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Типови на болка според нејзиното времетраење

Постојат повеќе поделби за болката. Една од нив е поделбата на болката според нејзиното времетраење. Според оваа поделба болката може да биде: акутна и хронична.

Повеќе...
 
Бел исцедок од мочниот канал
Некаде пред два месеци ми беше последниот сексуален однос. По тој однос после 10 дена некаде на половиот орган ми се појави црвен осип кој пецкаше. Отидов на матичен лекар кој ме прегледа и рече дека се работи за габична инфекција. Ми препиша само маст за да се мачкам. Некаде после 10 - 15 дена, осипот се острани, пецкањето прекина и немав никакви симтоми.
Повеќе...
 
Акупресура - Прсти наместо игли

Можеби ниедна терапија во светот не е толку стара како акупресурата. За неа се вели дека е стара колку и самиот човечки инстинкт. Така, природна реакција е да со раката го допреме местото на кое сме почувствувале болка или непријатно чувство.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следно > Крај >>