• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Дали постои посебна диета за болните од рак на бели дробови?
Мојата мајка боледува од рак на белите дробови, подложена е на хемотерапија. Постојано подкашлува и се жали на болки во стомакот (желудникот). Ве молам за совет, во овој период додека трае лечењето, што можеме да и даваме да јаде, каков вид на храна. На што треба најмногу да внимаваме. Јас и останатите членови на нашето семејство постојано сме околу неа, беспомошни сме, бидејќи болеста е навистина сурова. Секојдневно конзумира многубројни таблетки кои и се препишани на вашата клиника, и навистина не знаеме што од храната е најдобро за неа.
Повеќе...
 
Здрави сексуални навики

Сексуално преносливите болести се важен фактор на ризик за развој на рак на гениталните органи и кај жените и кај мажите. ХПВ инфекцијата се поврзува со ракот на грлото и телото на матката, со ракот на вагината и вулвата кај жените, како и со ракот на пенисот и анусот кај мажите.

Повеќе...
 
Грутчиња на вратот
Веќе подолго време имам грутчиња на вратот од позади од левата страна, а од време на време ме боли и левата рака од таа страна и како да ми трпни. Направив комплетна крвна слика која е во ред, а на периферниот разм. лимфоцитите ми се малку покачени на 0.48 (0.21-0.40), еозинофилите ми се покачени на 0.05 (0.02-0.04). Дали да одам на боипсија, или да правам тумор маркер или не е ништо страшно? Ве молам ако можете одговорете ми, општиот доктор ми вели дека не е ништо страшно.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>