• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Внесувате ли доволно бета-каротин во својот организам?

Колку денес ќе внесете бета-каротин во својот организам? Повеќето од нас и не знаат дека тоа е растителен пигмент, еден од најзначајните представници на каротиноидите.

Повеќе...
 
Блокада на нерви како метод за лекување на јака болка

Пациентите со карцином имаат болка која може да е предизвикана од различни причини. Понекогаш е потребно доста време за да се открие точната причина за болката. Потребно е да се направат бројни дијагностички испитувања, тестови или биопсии. Болката може да е присутна и да трае неколку недели или месеци пред да се види туморот на рендгенска снимка. Пациентот може да се жали на болка долго време пред откривањето на туморот.

Повеќе...
 
Што е менопауза?

Менопаузата е природна појава во животот на жената кога престанува нејзината менструација. Исто така е позната и под името климактериум, што значи промена на животот. Менопаузата обично настапува помеѓу 44-та и 55-та година од животот. Менструациите можат да станат помалку обилни и понередовни пред конечно да престанат.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 91 92 93 94 95 Следно > Крај >>