• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Како фимозата го зголемува ризикот за рак?

Ако можете да ми објасните како фимозата делува т.е прочитав на вашиот портал дека луѓето кои имат фимоза се изложени повеќе за добивање на рак на пенисот ...па на што се должи тоа, како се поврзани тие 2 работи??? Јас имам фимоза но не беше до тој степен да не може да го повлекувам перцепциумот преку главата. Веке 2 месеца имам терапија со масти и оди на подобо т.е. се нормализира. Па ако може да ми појасните дали после моето нормализирање ќе треба хируршки да го отстранам перцепциумот за да го намалам ризикот од рак??? И дали знак за рак може да биде само раничка на главата или и некои други работи... Прочитав на порталот некои папули пустули ...па како изгледаат???

Повеќе...
 
Психолошка терапија во лекувањето на болката

Болката нормално предизвикува лутина, тага, безнадежност, страв, депресија, особено хроничната болка. Болката може да ја измени личноста, да го поремети спиењето, да ги намали работните способности како и да ги наруши релациите на болниот со неговите најблиски. Но, тоа не мора да се случи.

Повеќе...
 
Цисти на јајчникот и дојките

Пред извесно време правев ПАП тест. При ултразвучниот преглед докторот констатира дека имам циста на десниот јајник од околу 2cm. Ми кажа дека обавезно морам да дојдам на контрола после 6 месеци. Меѓу другото отидов на снимање на градите каде се покажа дека на двете гради имам цисти. На десната беа поголеми и ми рекоа дека треба да направам биопсија. На извештајот докторот запиша субмамиларна циста 15 mm. Искрено, јас се исплашив и ништо друго не прашав. Си заминав од ординацијата а докторката ме замоли да дојдам за три месеци обавезно. Објаснете ми ве молам што да правам?

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>