• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Невропатска болка предивикана од карцином

Невропатската болка е предизвикана од оштетување на нервниот систем, било како резултат на туморската компресија на нервите или рбетниот мозок, или поради инфилтација на нервите или рбетниот мозок од страна на туморот. Исто така, невропатската болка може да се јави како последица на хемиското оштетување на нервниот систем, кое може да биде последица од третманот на карциномот (хемотерапија, радиотерапија, хирургија).

Повеќе...
 
Писмо од наш посетител

Почитувана д-р. Ацева

Се согласувам дека мажите многу помалку одат на превентивни прегледи и дека многу од нив и воопшто не се информирани за ракот на тестис. Јас во jануари 2009 година бев опериран и едниот тестис ми беше одстранет. По операцијата примав два циклуси на хемотерапија, по ваша препорака.

Повеќе...
 
САМОСВЕСТ:Стручни консултации за малигните заболувања

Ве известуваме дека во просториите на Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ имате можност за стручна консултација за малигните заболувања: совети за правилна и здрава исхрана, здрави животни навики, одговор на многу прашања кои ве загрижуваат, стручно мислење за одредено малигно заболување, можност за второ стучно мислење и едноставно за се она што ве мачи и што можеби е поврзано со малигните заболувања.

Секако и пациентите кои се заболени од некој вид на рак и имаат потреба од консултација или одговор на некои нивни прашања, па дури и совет за исхрана или воопшто за терапијата, може да се јават и да закажат термин на нашиот телефон.

Консултациите се закажуваат на телефонот на САМОСВЕСТ - 070 615 470

Секоја стручна консултација од специјалистот радиотерапевт и онколог чини 800 денари, кои се донација за новиот проект на САМОСВЕСТ.

Со почит.

Др. Лилјана Ацева–Андонова, специјалист радиотерапевт и онколог при Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија, Скопје, председател на САМОСВЕСТ и основач и главен уредник на интернет порталот www.rak.mk.

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>