• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
„Power“ јога - Ashtanga Vinyasa Yoga Печати

„Power“ јогата ја подобрува концентрацијата, опушта, го намалува стресот, а освен тоа, го зајакнува и тонусот на мускулите, ги прави пофлексибилни и поподвижни.

Повеќе...
 
Бикрам јога Печати

Бикрам јогата ја подобрува мускулната снага, го намалува стресот, детоксицира, ја регулира телесната тежина и ја подобрува психичката состојба. Со редовното вежбање се подобрува капацитетот на белите дробови, се зајакнуваат и исправуваат коските, а зглобовите стануваат поеластични.

Повеќе...
 
Хормонска јога – ги поттикнува хормоните и ослободува од стрес Печати

Новиот начин на вежбање, хормонската јога, претставува целосен програм, специјален за жените. Оваа мешавина на класична јога и тибетански енергетски вежби ги стимулира јајчниците, штитната жлезда и надбубрежните жлезди, значи – органите кои произведуваат хормони.

Повеќе...
 
Јога - равнотежа на духот и телото Печати

Јогата е повеќе од 3500 години старо учење, кое е утемелено во индиската култура и филозофија. Таа претставува комплексен состав кој ги обединува физичките вежби, техниките на дишење и медитацијата.

Изразот јога е составен од два збора на стариот индиски јазик, санскрит: yuj - што значи „соединување“ и ghan што се преведува како „надополнување“ (комплетирање). Основната цел на јогата е да ги спои душата, психата и телото во хармонија.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>