• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Совети во борбата против малигните заболувања Печати

Малигните заболувања се болест на модерно време! Со повеќе од 3 милиони нови заболени и 1.7 милиони смртни случаи секоја година, малигните заболувања се главна причина за смрт во Европа, веднаш после кардиоваскуларните болести. За жал честотата (инциденца) на малигните заболувања од година во година рапидно расте и постојат големи шанси тие да избијат на прво место.

Повеќе...
 
Пушењeто е причина кај 30% од случаите на ракот на панкреасот Печати

Ако ракот на панкреасот го има во Вашето семејство, секако спаѓате во ризичната група. Тоа значи дека имате поголем ризик да заболите од ова сериозно и опасно по живот малигно заболување во споредба со оние лица кои ја немаат оваа болест во своето семејство.

Повеќе...
 
Ракот на панкреасот – „тивка болест“ која одзема животи Печати

Ракот на панкреасот почест е кај мажите, а во 80% од случаите се јавува на возраст од 60 до 80 години.

Повеќе...
 
САМОСВЕСТ- ОКТОМВРИ интерактивни информативни едукативни предавања Печати

САМОСВЕСТ во октомври продолжува со своите интерактивни информативно - едукативни предавања од областа на медицината и здравиот живот.

Интересот за досега одржаните интерактивни предавања беше голем, па затоа одлучивме, по паузата во летниот период, повторно да започнеме со нашите предавања. Се надеваме дека ќе имаме голем интерес за предавањата како и досега, бидејќи тие се на актуелни теми и наменети за сите заинтересирани граѓани.

Целта на предавањата е подобра информираност на сите заинтересирани граѓани во две тематски категории:

  1. Теми поврзани со одредени заболувања и состојби, како и начините за нивна превенција, рана дијагностика и лекување.
  2. Теми поврзани со здравата исхрана и здравите животни навики, кои се клучни за зачувувањето и подобрувањето на здравјето, но и за превенцијата на болестите.
  3. Интерактивните предавања ќе се одржуваат во просториите на „САМОСВЕСТ“ во населбата Тафталиџе на ул.Хелсинки бр 22. (спроти ТЦ Лептокарија). Контакт телефон е телефонот на САМОСВЕСТ 078 23 77 99.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>