• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Остеопороза - „тивка епидемија“! Печати

Лесната кршливост на коските е предизвикана најчесто од остеопорозата.

Повеќе...
 
Одговори на најчестите прашања на пациентите со рак на тестис Печати

Ракот на тестисот е чест тумор кај младата машка популација на возраст од 20 до 35 години. Поретко може да се јави било кога после 15-та година од животот. Инциденцата на карциномот на тестисот во последниве 20 години драматично се зголеми. Причините за порастот на инциденцата не се познати.

Повеќе...
 
20 - 26 Јануари 2013 - Недела на превенција на ракот на матката Печати

Неделата на превенција на ракот на матката е голема европска иницијатива предводена од Европската асоцијација за рак на грлото на матката (European Cervical Cancer Association - ECCA). Целта на оваа широко прифатена иницијатива е да се информира женската популација за се што е во врска со ракот на грлото на матката, вклучувајќи информации за симптомите и знаците на болеста, причините и факторите на ризик, начините на превенција, но и за поддршка на лицата заболени од ова второ по честота малигно заболување кај жените.

Повеќе...
 
Придржувајте се кон следните препораки пред да се јавите на гинеколошки преглед и ПАП тестирање Печати

Придржувајте се кон следните препораки пред да се јавите на гинеколошки преглед и ПАП тестирање:

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следно > Крај >>