• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Типови на болка според нејзиното времетраење Печати

Постојат повеќе поделби за болката. Една од нив е поделбата на болката според нејзиното времетраење. Според оваа поделба болката може да биде: акутна и хронична.

Повеќе...
 
Кои типови на лекови се користат за канцерската болка? Печати

Постојат повеќе групи на лекови за лекување на канцерската болка. Кој од овие лекови ќе се примени, ќе зависи од интензитетот на болката.

Повеќе...
 
5 совети за здраво срце и крвни садови Печати
Повеќе...
 
Видови на медикаментозни аналгетици за третман на болка Печати
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>