• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Живеј здраво, храни се правилно!
Др. Ацева: Пушењето е главен фактор на ризик за настанување на ракот на грлото Печати

Околу 97% од карциномите на гркланот се предизвикани од тутуновиот дим, било да е тој внесен активно, преку пушење или пасивно, преку престојување во простории каде се пуши (пасивни пушачи), изјави Др.Лилјана Ацева Андонова.

Повеќе...
 
Пушењето може вистински да го оштети организмот Печати

Пушењето е најчеста причина за рак на белите дробови, рак на усната празнина, на грлото, на голтникот, но причина и за други малигни заболувања, како и за кардиоваскуларни заболувања, срцев инфаркт и мозочен удар.

Пушењето е главен фактор на ризик за настанувањето на ракот на белите дробови.

Повеќе...
 
Зошто треба да се прекине со пушење? Печати

Пушењето е штетна навика. Да се откаже пушењето не е лесно, но сепак е можно. За се откаже пушењето потребна е голема волја и истрајност.

Повеќе...
 
Зошто младите луѓе започнуваат да пушат? Печати

Повеќето луѓе започнуваат со пушење во тинејџерските години и стануваат редовни пушачи како возрасни. Истражувањата сугерираат дека многу малку луѓе започнале да пушат како возрасни.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следно > Крај >>

Прочитајте и: