• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Која дијагноза за рак на простата е најверодостојна? Печати
Почитувани, ме интересира која дијагноза за рак на простата е најверодојстојна, дали е доволно испитувањето на ПАП и ПСА во крвта и урината или ректалниот преглед е задолжителен. Кај мојот татко има сомнежи од заболување на простата, меѓутоа стравот од преглед придонесува тој да го одложува прегледот што би имало лоши последици.
Повеќе...
 
Трихомонијаза Печати
Читав за трихономонас и некој од дадените симптоми ги имам и јас но не сум имала сексуален однос. Дали се работи за нешто друго и дали може таа болест да се добие иако не сум имала сексуален однос?
Повеќе...
 
Ресециран желудник и препораки за исхрана Печати
Пред неколку месеци ми беше дијагностициран рак на желудникот. Ми беше направена операција, при што ми беше отстранет целиот желудник. Ме интересира кои се препораките во врска со исхраната за пациентите кои имаат отстранет желудникот?
Повеќе...
 
Скрининг прегледи за дојка Печати
Што се тоа скрининг тестови? Кои се скрининг прегледи за дојката?
Повеќе...
 
Канцерска болка Печати
Откриен ми е рак на дебелото црево. Имам болки во стомакот, а често и промени во празнењето, нередовни столици, а понекогаш и крв во столицата. Зошто се јавува болката при ракот и како таа се лекува?
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 Следно > Крај >>