• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
ВАШИ ПРАШАЊА: Оперирана од медулобластом пред 4 години Печати
Оперирана сум од meduloblastoma cerebre во пределот на малиот мозок пред 4 години. Сега одам на контрола на секои 6 месеци на МР. На последните два прегледа ми кажаа дека на местото на туморот имам видлива атрофична шуплина, а останатото е се во ред. Дали е ова опасно?
Повеќе...
 
ВАШИ ПРАШАЊА: Дали сорафениб е лек за рак на дебело црево? Печати
Ме интересира нешто повеќе за лекот сорафениб, дали кај нас го има. На мајка ми и е дијагностициран рак на дебелото црево со метастази на црниот дроб, дали може овој лек да го користи.
Повеќе...
 
ВАШИ ПРАШАЊА: Ситноклеточен карцином на белите дробови Печати
Пред 1 месец на мојот татко му најдоа ситноклеточен карцином на десниот бел дроб и му се појави жлезда на вратот, каде што во резултатот пишуваше дека има присуство на малигни клетки. Сега почна со хемотерапија, меѓутоа откако ја прими првата, качи температура и постојано спие. Дали е тоа нормално и колкави се шансите тоа да се повлече? Инаку татко ми е дијабетичар.
Повеќе...
 
Ваши прашања: Печење при мочање Печати
Би ве замолила доколку сте во можност да ми одговорите: мајка ми има 48 год. Пред 8 години и беше дијагностициран рак на матката и оперативно и беше извадена потоа одеше на зрачење (без цитостати). Редовно оди на контроли и се беше во ред, најпрво на 3 па на 6 месеци и сега на година. Нејзиниот следен термин за контрола е во март но се јави проблем: последниве 10 дена се жали на силно пецкање при мокрење во кои има и присуство на малку крв. Би ве замолила за совет. Општиот лекар и препиша вагиналети и ни вели дека се работи само за обична инфекција, но јас се плашам да не е нешто посериозно. Би ви била и повеќе од благодарна доколку ми објасните повеќе бидејќи овде читам и за рак на вагина и што да превземеме. Однапред ви благодарам и секое добро!
Повеќе...
 
Грутчиња на вратот Печати
Веќе подолго време имам грутчиња на вратот од позади од левата страна, а од време на време ме боли и левата рака од таа страна и како да ми трпни. Направив комплетна крвна слика која е во ред, а на периферниот разм. лимфоцитите ми се малку покачени на 0.48 (0.21-0.40), еозинофилите ми се покачени на 0.05 (0.02-0.04). Дали да одам на боипсија, или да правам тумор маркер или не е ништо страшно? Ве молам ако можете одговорете ми, општиот доктор ми вели дека не е ништо страшно.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>