• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Проблем - нередовно празнење на цревата (запек) Печати
Имам проблем со редовното празнење на цревата, односно патам од запек. Понекогаш тој трае и до 7 дена, па тогаш морам да користам лаксативи. Мислам дека дури станав и зависна од овие лекови. сакам да нагласам дека мојата исхрана се состои воглавно од овошје, зеленчук, црн интегрален леб, па мислам дека храната не е причина за мојот проблем. Вода пијам во нормални количини. Што може да биде причина за запекот?
Повеќе...
 
Операција на рак на панкреас – совети за исхрана Печати
Опериран сум од рак на панкреас, но не добив никакви совети за исхраната. Би ве замолил да ми кажете што смеам да јадам?
Однапред во благодарам.
Повеќе...
 
Како може да се препознае на бемка дали постои рак? Печати
Најпрвин пред се да ви се заблагодарам што сакате да ни помогнете при спречување на ракот.
Сакам да знам како може да се препознае на бемка дали постои рак и дали ако постои може да се излечи?
Повеќе...
 
Болка во тестисот Печати
Имам 38 години, левиот тестис постојано ме боли за разлика од десниот е помал. Имам одено на уролози но, без успех и 8 години сум во брак без деца. Дали има некакви малигни заболувања. Поздрав.
Повеќе...
 
Рак на панкреас Печати
Би сакала да ми дадете совет кои мерки да се превземат за да се дознае зошто седиментацијата и после 7 месеци од операцијата е 290 и има болки одвреме навреме, апетитот речиси го нема. Состојбата не се подобрува. Првите месеци беше подобро, а сега е се полошо. Ни рекоа дека нема метастази. После колку време треба да се провери дали има создадено повторно такво ткиво. И дали сметате дека досега требаше да прима цитостатици?
По операцијата нема примано никакви лекарства.
Ве молам за совет.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>