• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Аденокарцином на грлото на матката Печати
Дијагноза Adenocarcinoma cervicis uteri. Направена операција HTR sec Wertheim Meigs. Резултатот е: прогностички индекс изнесува 2,4 припаѓа на средно ризична прогностичка група, болеста се наоѓа во 1 B2 стадиум, постоперативната класификација гласи: pT 1B2 G2 NG 2 PI 2,4 стадиум IB2. Потоа следеше зрачење од 28 сеанси и ништо друго.
Сега одам на контрола на 6 месеци во онкологија. До сега во мојата фамилија немало ваков случај. Јас сум првата. Имам ќерка и се прашувам дали е ова наследно? Од операцијата се поминати 4,5 години не примам никаква терапија освен олигогал со Se и витамин C од 1000. После операцијата сме немале односи со сопругот иако се обидувавме, ве молам да ми пишете на кој начин и дали ми е потребно нешто за да имаме односи, и дали тоа ќе ми наштети на моето здравје? Според вашето искуство и според статистиката ве молам да ми кажете колку време после операцијата живеат луѓето со дијагноза како мојата? И ме интересира како да се хранам и дали смеам да се занимавам со некој спорт и ако е „да“ со кој? Со нетрпение го очекувам вашиот одговор, пишете ми ве молам.
Повеќе...
 
Бели меурчиња на главата на пенисот Печати
Здраво, за време на секс ми се скина козичката што ја поврзува главата на пенисот со другиот дел. Криев подолго време и имав болки при секс. Сега околу главата на пенисот му се појавија бели меурчиња. Не знам каква болест е тоа и дали се лекува?
Ве молам дадете ми совет...
Повеќе...
 
Зголемена простата и еректилна дисфункција Печати
Докторке ве молам одговорете ми.
Пред некое време осетив дека имам проблеми со мокрењето и со ерекција, а потоа и со пребрза ејакулација. Отидов на лекар и со испитување се заклучи дека простатата е зголемена на 35 mm. Пиев некои лекови, кратко време беше подобро но, сега нема проблем со мокрење а имам проблем со ерекција и пребрза ејакулација. Докторот ми рече да јадам почесто семки од ТИКВИ, ќе ми даде резултат. Ве молам одговорете ми колку е нормална големина на простата и ова со семките. Што понатаму.
Повеќе...
 
Бемки Печати
Како сте Докторке? Многу се израдував кога видов дека можам да ве прашам за моите бемки пошто стално ме мачи тој проблем. За преглед треба да одам дури Скопје а ми е проблем, јас сум од Битола, и ради обврски неможам да појдам.
Инаку јас имам премногу бемки по целото мое тело, и малечки и големи, а највеќе ме плаши една на грбот која има 7 mm а може и повеќе и е кружна, нерамна и со црна боја. Ја имам одкако знам, ама многу ми смета и страв ми е да не се скине, пошто е како зрно грозје и еднаш ми се скина, одвај го запревме крварењето. Незнам што да правам, дали е опасна или не.
Имам уште една толкава голема ама помазна е, и на вратот е.
Повеќе...
 
Дали е потребна дополнителна терапија по отстранување на дел од дебелото црево, поради аденокарцином во Стадиум 2? Печати
Ве молам за совет. Која е терапијата по хируршко отстранување на ректосигмоидниот дел на цревото. Постоперативниот патолошки наод покажа дека се работи за аденокарцином и B стадиум на болеста). Дали е потребна дополнителна постоперативна терапија (радиотерапија или хемотерапија)? Ви благодарам.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>