• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Болки и киселина во желудникот Печати

При секое јадење и веднаш излегување на прошетка ми се смачува во желудникот и почнувам да повраќам. Во устата чувствувам киселина.

На нова година имав киселина и ме болеше желудникот и дури утредента вечер повратив, како киселина да исфрлив. Кога слободно ќе ги пуштам рацете гледам тресење на рацете. Моите ми велат дека не сум здрава и понекогаш ми доаѓа да испиам шака лексилиум.

Дали мислите дека ми е од нервоза или постои некоја друга причина?

Дали можете да ми кажете што ми е, некои совети.

Повеќе...
 
Што е hirsuties papillaris genitalis? Печати

Здраво, сакам да знам што значи: hirsuties papillaris genitalis? Како прво дали се лечи и како?

Повеќе...
 
Аденокарцином на желудник Печати

На мојот свекор му е направена биопсија на желудник ,разултатите се следните и ас би ве замолила да ми објасните што би требало да значи следново - Микроскопскиот преглед на доставениот биоптички материјал покажа присуство на повеќе ткивни фрагменти, кои претставуваат делови од средно диференциран инвазивен аденокарцином, кој според касификацијата на Лаурен спаѓа во интестиналниот тип на карциноми.

Би сакала и да ве прашам какво мислење имате за витаминот б17( лаетрил) , дали сметате дека може да биде некоја алтернатива во лекувањето и за печурките кои ги рекламираат, мислите ли дека имаат ефект?!

Дали вреди да се користи или не?!

Повеќе...
 
Хепатит Ц и исхрана Печати

Мојот син има хепатит Ц. Ве молам да ми кажете каква диета треба да држи, односно каква треба да биде неговата исхрана.

Повеќе...
 
Бемка на стомакот Печати

Пред околу два месеца на мојот стомак забележав нов младеж односно бемка. Дијаметарот е некаде околу сантиметар (10 мм). Мазна е, кафеава, колку што можам да забележам со правилни рабови, и во средината има црни дамки една поголема друга помала. Да напомнам дека од раѓање на долниот дел од грбот имам младеж со елипсоидна форма широк 20-25 мм висок околу 10 мм, со темно кафеава до црна боја. Колкав е ризикот овие младежи да се развијат во рак на кожата и што да се превземе.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>