• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Saw Palmetto - Назабена палма Печати

Автор: Др.Дарко Стојановски

Екстрактот од назабена палма (Seronoa repens) се деривира од виолетовите бобинки на овој вид на назабена палма која расте во крајбрежниот регион на Јужна Америка и Калифорнија. Индијанските народи кои живееле на овој континент го користеле плодот од назабената палма за третирање на различни проблеми со уринарниот, гениталниот, респираторниот и репродуктивниот систем.

Повеќе...
 
Кантарион (Hipericum perforatum L.) Печати

Автор: Д-р Дарко Стојановски

Кантарионот (Hipericum perforatum L.) е повеќегодишна билка со жолти цветови која расте насекаде низ ливадите и планинските падини на европскиот континент и е исто така присутна на нашето поднебје.

Повеќе...
 
Брусницата како превенција од карцином на дебело црево Печати

Автор: Д-р Дарко Стојановски

Според клеточните студии направени во Канада, екстрактот од брусница може да го превенира карциномот на дебелото црево преку анти-воспалителен механизам.

Повеќе...
 
Yerba Mate - Јерба мејт Печати

Автор: Др. Дарко Стојановски

Јерба мате (Ilex paraguariensis) е вид на ниско зимзелено дрво кое потекнува од субтропските атлантски шуми во Бразил, Парагвај и Аргентина. Во овие јужноамерикански земји чајот од јерба мејт се смета за традиционален национален пијалак и се консумира секојдневно како здрава алтернатива за кафето.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Најчитани текстови