• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Japanese Ashitaba - Јапонска Ашитаба Печати

Автор: Др.Дарко Стојановски

Ашитаба (Angelica Keiskei Koidymi) е азиска билка за која најстарите записи кои сведочат за употребата на оваа чудесна билка датираат уште од пред 2000 години.

Повеќе...
 
Зелена алга - Хлорела, ризница на здрави и неопходни систојки за здравје Печати

Хлорела е вид на едноклеточна зелена алга. Таа е главна состојка на фитопланктонот, кој претставува многу мали слободно лебдечки водни растенија пронајдени во планктонот.

Повеќе...
 
Грозје – за намалување на болките предизвикани од гихт и ревматоиден артрит Печати

Консумирањето на грозје и другите плодови богати со калиум докажано ги намалуваат симптомите на ревматоидниот артрит и ги спречуваат болните напади на гихтот.

Повеќе...
 
Се повеќе докази за лековитоста на карито Печати

Ако во исхраната внесуваме голема количина на овошје и зеленчук во различни бои, можеме да спречиме многу современи заболувања како што се: кардиоваскуларните заболувања, остеопорозата, дијабетот и малигните заболувања, кои се јавуваат како последица на современиот начин на живот и исхрана.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Најчитани текстови