• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
САМОСВЕСТ - Пролетна распродажба!

2 јуни - голема распродажба на носена облека и користени предмети и аукција од работи донирани од македонските ѕвезди. Ве покануваме да земете учество на голем хуманитарен настан. Ајде да собереме финансиски средства и да ги подариме на Одделението за психијатрија за деца и младинци и на ЈЗУ Психијатриска болница „Скопје“.

Повеќе...
 
Мај – национален месец на меланомот и другите кожни карциноми

Американската академија за дерматологија (American Academy of Dermatology) го прогласила мај како месец на детекција и превенција на Меланома/Кожен рак. Секој прв понеделник во месецот мај е ден на меланомот (Melanoma Monday).

Повеќе...
 
Април 2012 – Месец за подигање на свеста за ракот на хранопроводникот

Април е месец посветен на подигање на свеста за ракот на хранопроводникот. Во текот на овој месец во многу земји ширум светот се говори за овој вид на рак и за начините на превенцијата и раното откривање.

Повеќе...
 
1-7 Април 2012 - Национална недела на РАК НА ТЕСТИС

Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ се вклучува во Националната недела за подигање на свеста за ракот на тестисот. За прв пат Националната недела на Ракот на тестис е прогласена во 1997 година и од тогаш секоја година се одбележува во многу земји во светот. Кампањата се спроведува за да ја истакне важноста на самопрегледот и раното откривање на ракот на тестисот, кое спасува илјадници млади животи секоја година.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>