• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
3 јуни 2012 - Се одбележа Националниот ден на преживеаните од рак (National Cancer Survivors Day)

Националниот ден на преживеаните од рак (National Cancer Survivors Day) е ден на Славење на Животот (Celebration of Life). Овој ден се одбележува секоја година во голем број земји ширум светот, како во САД, Канада, Велика Британија и многу други.

Повеќе...
 
Дојди! Подари радост: Специјална АУКЦИЈА

Работи подарени од наши познати личности кои ќе се продаваат на аукцијата организирана во рамките на настанот Дојди! Подари радост. 2 јуни - голема аукција од работи донирани од македонските ѕвезди. Ве покануваме да земете учество на голем хуманитарен настан. Ајде да собереме финансиски средства и да ги подариме на Одделението за психијатрија за деца и младинци и на ЈЗУ Психијатриска болница „Скопје“.

Повеќе...
 
13-19 мај 2012 - Национална недела на здравјето на жената

Националната недела на здравјето на жената (National Women's Health Week) ќе ги потсети сите жени повеќе да се грижат за своето здравје, бидејќи тоа е основа за подолг, поздрав и посреќен живот. Жените се преокупирани со своите најблиски и често забораваат да се фокусираат на своето здравје.

Повеќе...
 
7-ми Мај 2012 - Melanoma Monday

Американската академија за дерматологија (American Academy of Dermatology) го прогласила месецот мај како месец на детекција и превенција на Меланома/Кожен рак. Секој прв понеделник во месецот мај е ден на меланомот. Оваа година 7-ми мај е ден на меланомот (Melanoma Monday). На тој ден се охрабруваат сите луѓе да ги усвојат здравите навики за заштита од меланомот, но и во текот на целиот месец мај се спроведуваат многу активности за превенција и рана детекција на кожниот карцином.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>