• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Да го одбележиме заедно Светскиот месец на простатата

На 15 Септември во 18 часот, во големата сала на Црвениот крст на град Скопје (Даре Џамбаз), ќе се одржи свечена трибина по повод Светскиот месец на простатата и Светскиот ден на ракот на простата - 15 Септември. Свечената трибина ја организира САМОСВЕСТ заедно со невладината организација „Здрава простата“.

Повеќе...
 
Септември 2010 – Национален месец на ракот на јајчникот - Прокламација на Барак Обама

Ракот на јајчникот останува водечка причина за смрт од малигните тумори на женските генитални органи, кај жените во Соединетите Американски Држави. Секоја година, илјадници жени заболуваат од рак на јајчник.

Повеќе...
 
САМОСВЕСТ“ го продолжува својот проект: „Новини во дијагностиката и третманот на Рак на бубрег“

Проектот се реализира со одржување на стручни интерактивни работилници во повеќе градови на Р. Македонија. На стручните работилници се говори за новините во дијагностиката и третманот на ракот на бубрегот. Целта е да се подобри соработката помеѓу лекарите од различни специјалности кои работат во областа на дијагностиката и третманот на ова малигно заболување.

Повеќе...
 
46-та годишна средба на ASCO, 4 јуни - 8 јуни, 2010, Чикаго

5 јуни 2010 прес-брифинг: 46-тата годишна средба на Американското друштво за клиничка онкологија (ASCO) се одржа во Чикаго, од 4 јуни - 8 јуни, 2010. Повеќе од 30.000 специјалисти од целиот свет се собраа за да разговараат за најновите иновации во истражувањето, квалитетот, праксата и технологијата кај карциномот. Оваа средба беше платформа за презентирање на околу 5.000 научни апстракти.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>