• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Реализиран проектот „Новини во дијагностиката и третманот на рак на бубрег“

Како дел од тековниот проект на „САМОСВЕСТ“ насловен „Дознај повеќе за ракот“ во изминатиов период се реализираше проектот „Новини во дијагностиката и третманот на Рак на бубрег“.

Повеќе...
 
Октомври 2010 - месец посветен на ракот на дојката

Октомври е Светски месец за подигање на свеста за ракот на дојката. Во текот на овој месец, во многу земји во светот, се организираат бројни активности со цел да се подобри информираноста на широката јавност за ова често малигно заболување.

Повеќе...
 
26 Септември 2010 – Светски ден на срцето

Кардиоваскулатните заболувања се на прво место по честота на јавување од сите заболувања кај човекот. Воедно тие се и убици број 1 - најчеста причина за смрт. Годишно во светот 17,1 милиони луѓе умираат од болести на срцето и од мозочен удар.

Повеќе...
 
Септември – месец за подигање на свеста за ракот кај децата

Септември е месец за подигање на свеста за ракот кај децата. Многу луѓе не се свесни дека ракот може да ги нападне и децата, а уште помалку знаат дека постои месец за подигање на свеста за ракот кај децата.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>