• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Донирајте!

Поради недоволна финансиска поддршка а зголемен обем на активности и работа, тимот на Македонскиот портал за ракот се соочува со фактот дека има потреба од додатни финансиски средства.

Поддржете не финансиски и станете дел од овој исклучително квалитетен проект.

Средствата може да ги уплатите на следната сметка:

Здружение на граѓани - Центар за здрав живот „САМОСВЕСТ“

Жиро сметка: 300000002997045

Банка: Комерцијална Банка.

Со назнака: „Донација за rak.mk“.

Повеќе...
 
Одржана трибина - „Март - Светски месец на Рак на дебело црево 2011“

И оваа година Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ го одбележа Светскиот месец на ракот на дебелото црево. Во таа цел беше организирана отворена едукативна сесија која се одржа на 16 март во салата на Црвен крст на град Скопје. Покрај ова, беше изработен и едукативен материјал во облик на флаер и постер кој беше поделен на посетителите.

Повеќе...
 
Предавачи на отворената трибина за Рак на дебело црево - 16 март, 19 часот, Даре Џамбаз

Покана до сите граѓани на Р. Македонија!
Месецот МАРТ е Светски месец на Рак на дебело црево. По тој повод Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ ќе одржи отворена трибина за сите граѓани на Р.Македонија.

Предавања ќе одржат:

  • Д-р Лилјана Ацева - Андонова, специјалист радиотерапевт и онколог од Клиниката за радиотерапија и онкологија.
  • Г-ѓа Цвета Динева, нутриционист - Це-Де Диет клуб.
  • Проф. Д-р Мирко Крстевски, гастроентерохепатолог - Клиника за гастроентерохепатологија.
  • Асс. Д-р Билјана Ангеловска, специјалист радиотерапевт и онколог од Клиниката за радиотерапија и онкологија.
Повеќе...
 
16-ти март, 19 часот, сала Даре Џамбаз - Отворена трибина за рак на дебело црево

Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ по втор пат ќе го одбележи „Март - Светски месец на Рак на дебело црево 2011“ со отворена трибина за сите граѓани на Р. Македонија. Трибината ќе се одржи на 16 март во 19 часот во Даре Џамбаз (сала на Црвен крст на грaд Скопје).

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>