• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
17 ноември 2011 – Национален Ден без Цигара!

Секоја година Американското здружение за рак (American Cancer Society, ACS) го одбележува Националниот ден без пушење (Great American Smokeout). Секој третти четврток во ноември е Ден без пушење. Оваа година, Денот без пушење(No Smoking Day) ќе се одбележи на 17 ноември.

Повеќе...
 
14 ноември – СВЕТСКИ ДЕН НА ДИЈАБЕТОТ

Светскиот ден на дијабетот претставува светска кампања за подигање на свеста за шеќерната болест. Се одбележува секоја година на 14 ноември. Со сите активности раководи Светска организација за борба против дијабетот - International Diabetes Federation, IDF - www.idf.org). Секоја година кампањата има тема, која ја избира IDF.

Повеќе...
 
Ексклузивна понуда од нашата библиотека

Попуст од 30% на книгата: „Болести на простатата – Рак на простата“ од д-р Лилјана Ацева - Андонова, специјалист - онколог при Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија во Скопје.

Искористете ја можноста да ја купите оваа корисна научно популарна книга, која треба да ја има секој човек во својата домашна библиотека.

Книгата: „Болести на простатата – Рак на простата“ може да ја купите за само 699 денари.

Нарачајте ја книгата на телефон: 078 23 77 99 (САМОСВЕСТ)

Книгата може да ја подигнете во просториите на „САМОСВЕСТ“, или со достава на домашна адреса со доплата од 50 денари.

 
„САМОСВЕСТ“ 8 Мај - Скопски маратон: Ајде да трчаме заедно

Како и секоја година така и оваа во нашиот главен град ќе се одржи традиционалниот Скопски маратон. Акција која е традиционална и која го покажува духот на современото здраво живеење на нашиот град. Исто така со ова Скопје станува дел од светската маратонска мапа што е додатен поттик за активна поддршка на истиот.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>