• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Април – Национален месец за подигање на јавната свест за Стресот

Health Resource Network (NRN) e непрофитна здравствено-едукативна организација која е основана во 1982 година. Организацијата ја сочинуваат доктори, здравствени едукатори, експерти за промоција на здравјето, како и други здравствени професионалци кои работат на развивање на нови и поефективни програми за подобрување на здравјето и спречување на болестите.

Повеќе...
 
15-ти февруари - Национален ден на децата болни од малигни болести

Националниот ден на децата заболени од малигни болести се одбележува на 15 февруари, како потсетник на тешките заболувања, од кои во Европа годишно заболуваат околу 16 500 деца на возраст до 15 години.

Повеќе...
 
4 Февруари 2012, Светски ден на ракот - „Заедно тоа е можно“ (Together it is possible)

Ракот е глобален проблем со кој можеме да се бориме само со здружено делување на лекарите, владите, компаниите и граѓанското општество. Позитивен пример е резултатот од континуираното инвестирање во клиничките истражувања низ целиот свет: Сега стапката на преживување од рак е поголема од било кога.

Повеќе...
 
Јануари - светски месец за подигање на свеста за ракот на грлото на матката

Јануари е светски месец за подигање на свеста за ракот на грлото на матката. Ракот на грлото на матката е второ по честота малигно заболување и втора причина за смрт од рак кај жените, после ракот на дојката.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>