• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Магнезиумот помага во спречување на дијабетот!

Исхраната богата со магнезиум може да помогне во спречувањето на дијабетот, покажале резултатите од најновото истражување.

Повеќе...
 
Новата технологија го открива ракот во почетниот стадиум

Микрофлуидните чипови трагаат за карциномот.

Повеќе...
 
ACS – Аспиринот има потенцијална улога во намалувањето на ризикот од смрт од рак

Податоците од најновиот извештај на истражувачите од Американското здружение за рак (ACS) покажале дека аспиринот има потенцијална улога во намалувањето на ризикот од смрт од рак. Ова откритие претставува значаен чекор кон вклучувањето на аспиринот во клиничките упатства за превенцијата на ракот.

Повеќе...
 
OVA1- тестот покажал голема прецизност во идентификација на ракот на јајчникот

Дијагностичката компанија Vermillion Inc. изјавила дека нивниот тест за детекција на ракот на јајчникот во клиничкото истражување покажал добри резултати и голема прецизност во идентификацијата на пациентките со оваријални тумори.

Повеќе...
 
Пушењето во бременоста ја загрозува психата на бебето!

Колку повеќе цигари толку поголем ризик!

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Најчитани наслови