• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на канцерот
Акупунктурата ги намалува болките и вкочанетоста во зглобовите кај жените со рак на дојка

Алтернативната метода го подобрува квалитетот на животот на заболените жени.

Повеќе...
 
Сексуалниот хормон го објаснува поголемиот ризик од рак на црн дроб кај мажите

Резултатите од најновото истражување на Тајландските научници покажале дека машкиот сексуален хормон може да даде одговор на прашањето зошто мажите кои патат од хепатитис Б се повеќе склони кон развој на рак на црниот дроб во споредба со жените.

Повеќе...
 
Ресвератролот ја зголемува осетливоста на туморските клетки на хемотерапијата и радиотерапијата!

Антиоксидансот ресвератрол го подобрува ефектот на хемотерапијата и радиотерапијата (зрачна терапија).

Повеќе...
 
Ноќната работа остава белег врз здравјето!

Мажите кои работат во ноќна смена имаат три пати поголем ризик од развој на рак на простата во споредба со мажите кои не работат ноќе.

Повеќе...
 
Антивирусната терапија за хепатитот Ц може да го намали ризикот од рак на црн дроб!

Антивирусната терапија покажала двојна корист.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Најчитани наслови