• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Болка
Болка

Опиоидни аналгетици

Опиоидните аналгетици (за разлика од НСАИЛ и аналгопиретиците) го блокираат спроведувањето на импулсите на болка...
Терапија

Психолошка терапија

Психолошкиот третман претставува безбеден метод, без употреба на лекови, за третман на болката преку намалување на...