• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Болка
Комплементарни третмани за болка - Лист 7 Печати
Индекс на артикл
Комплементарни третмани за болка
Акупунктура
Акупресура
Биофидбек
Дистракција
Топло и Ладно
Создавање на слики
Медитација
Бихејвиорална терапија
Сите страници

Создавање на слики

Тоа е како сонување. Ги затворате очите и замислувате слики во својот ум кои ќе ви помогнат да се релаксирате, да се чувствувате помалку напнати, нервозни, Вашиот дневен сон ги користи сите ваши сетила - допир, слух, мирис, вкус, вид. На пример, може да помислите на некое место или случка која ве направила среќни во минатото.

Масажата може да ја намали болката и анксиозноста. Исто така, таа го намалува заморот и стресот. Масажата ја забрзува циркулацијата во телото, релаксира, ја намалува напнатоста на мускулите.

Јака масажа не се препорачува кај пациентите со карцином. Пред да се одлучи да се спроведе масажа кај пациенти со карцином, потребна е консултација со лекар.