• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Болка
Комплементарни третмани за болка - Лист 4 Печати
Индекс на артикл
Комплементарни третмани за болка
Акупунктура
Акупресура
Биофидбек
Дистракција
Топло и Ладно
Создавање на слики
Медитација
Бихејвиорална терапија
Сите страници

Биофидбек

Биофидбекот користи специјални машини кои помагаат да не научат како да ги контролираме одредените физиолошки функции, како што се: работата на срцето, дишењето и мускулната напнатост. Ние никогаш не мислиме на овие физиолошки функции, бидејќи тие се случуваат без нашата волја. Но, учејќи како да ги контролираме овие функции, може да си помогнеме да ја намалиме болката и да се релаксираме. Биофидбекот често се користи заедно со другите методи за намалување на болката.

Доколку се одлучите за овој метод, потребно е да се обратите кај специјализиран инструктор за биофидбек техника.