• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Антистресна купка со екстракт од босилок Печати

Кога сте исцрпени или сте под стрес, топлата купка со екстракт од босилок ќе ви ја намали напнатоста. Топлата купка го релаксира телото, дишењето станува подлабоко, а секојдневниот стрес се губи за само 15 минути. Етеричните масла продираат преку кожата во лимфните и крвните садови и на тој начин се појачува нивното дејство. Мирисот на босилокот смирува и ја ублажува несоницата.

Рецепт:

Помешајте 8 капки масло од босилок и 2 супени лажици слатка павлака. На овој начин етеричното масло подобро ќе се распореди во водата за капење и нема да ја иритира кожата.

 

Најчитани текстови