• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

Rak.mk во нашите медиуми

СИТЕЛ Телевизија 10.06

По повод националната неделата на здравјето на мажот д-р Лилјана Ацева-Андонова гостуваше во емисијата Журнал...

Алфа Телевизија

Месец јуни е месец посветен на здравјето на мажите. За ова се говори во овој прилог кој одеше на Алфа телевизија...

Сител Телевизија

За ракот на тестисот малку се говори помеѓу машката популација, на таа тема д-р Лилјана Ацева-Андонова говореше на Сител ТВ...

Сител Телевизија 15.01.2010

Во Македонија, ракот на грлото на матката е на второ место по честота и смртност од малигни заболувања кај жените. Во нашата земја, секоја година заболуваат од рак на грло на матка над 250 жени, а 50 од нив умираат како последица на болеста. Д-р Лилјана Ацева-Андонова говори детално за оваа болест. Дознајте повеќе!

ОРБИС Телевизија 27.11.2009

На 27 Ноември, во просториите на Универзитетската библиотека “СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ во Битола, се одржа првата јавна трибина за Болестите на Простатата. Јавната трибина ја организираа Центарот за здрав живот САМОСВЕСТ и НВО „Здрава простата“.

СИТЕЛ Телевизија 14.09.2009

На 15 Септември, во Домот на АРМ, се одржа првата отворена свечена трибина по повод светскиот месец на простатата и светскиот ден на ракот на простата, 15 Септември. Свечената трибина ја организира македонскиот портал за ракот, www.rak.mk, заедно со невладината организација „Здрава простата“.

 

А1 Телевизија 16.09.2008

Промоција на книгата „Болести на простата - Рак на простата“ од д-р Лилјана Ацева-Андонова, специјалист радиотерапевт и онколог. За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување, симптомите, како и за начинот на нивното откривање и лекување